Web Analytics Made Easy - Statcounter

نجم‌الدین شریعتی می‌‌گوید: رهبر معظم انقلاب در یکی از دیدارها که مقارن با ساعت پخش برنامه "سمت خدا" بود فرمودند: "اگر در این ساعات جلساتی از این دست نداشته باشم غالباً برنامه شما را نگاه می‌کنم." - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، برنامه سمت خدا با اجرای نجم الدین شریعتی و تهیه‌کنندگی عبدالمجید رکنی، برنامه‌ای است که در طی 13 سال حضور در قاب تلویزیون همواره میهمان خوبی برای مخاطبان خود بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این برنامه که در استودیوی گلستان واقع در ساختمان سیمافیلم ضبط می‌شود،  توانسته مخاطبینی را جذب کند که گاهی در ظاهر همیشه در تضاد با اسلام و شئونات آن بوده‌اند.

برای اولین بار نشست خبری این برنامه تلویزیونی که جزو پربیننده‌های سیما به شمار می‌رود در خبرگزاری تسنیم برگزار شد. در این نشست، سیدعبدالمجید رکنی تهیه‌کننده برنامه "سمت خدا"، نجم‌الدین شریعتی مجری و سیدمحمدحسین میری مدیر گروه معارف شبکه سه سیما حضور پیدا کردند.

یکی از حواشیِ جالب در این نشست به صحبت‌های نجم‌الدین شریعتی مجری برنامه برمی‌گردد که ‌این‌گونه گفت: "وسط آشفته بازاری که در این کشور ما شاهدش هستیم و فشارهایی که به مردم می‌آید؛ قیمت ها بالا و پایین می‌شود، آن جا از قال‌الصادق و قال‌الباقر بگویید. ما رسالت حل کردن مشکلات مردم به معنای دولت را نداریم اما در کنار همه این آشفتگی‌ها به مردم آرامش و باورهای دینی القاء می‌کنیم.کسی که فرزندش فوت می‌کند به ما پیام می‌دهد منتظر این نیست که بچه‌اش را ما زنده کنیم!

در این مشکلات اقتصادی این آرامش را القاء می‌کنیم  اما نسبت به این مشکلات هم بی‌تفاوت نیستیم. مردم اعتماد کردند و صداقت "سمت خدا" از قبل اثبات شده و دست تنها برنامه‌سازی خیلی انرژی می‌گیرد. از طرفی طرح فرزندان غدیر و قربانی‌های ما شروع شد به جرأت بگویم محاسن و موهای تهیه‌کننده ما سفید شد. فشار کار و حسّ مسئولیت نسبت به اعتمادی که مردم به تو دارند. این وکلای مجلس نباید شب‌ها خوابشان ببرد به خاطر آن رأی‌ای که آوردند چون مردم این اعتماد را به شما کردند."

*** اما در این نشست چه گذشت؛

از روایت دیدارهای مقام معظم رهبری، مخاطب پروپاقرصِ برنامه و درخواست‌های ایالتی در آمریکا!

مدیر گروه معارف شبکه سه به دلایل موفقیت این برنامه تلویزیونی اشاره کرد: مهمترین دلیل اقبال مردم به "سمت خدا"، سادگی، صداقت و روراستی‌اش با مردم است، بدون هیچ‌گونه آلایشی با مردم با صراحت مطالب‌شان را منتقل می‌کند، بدون اینکه به مردم امر و نهی کند، معارف اسلامی را در واقع از زبان کارشناسان مختلف و متفاوت منتقل می‌کند.

میری با اشاره به پیگیری‌ مسائل مردم توسط برنامه "سمت خدا"، خاطرنشان کرد: اعتمادی است که مردم به برنامه "سمت خدا" پیدا کردند، لحن رسانه‌ای برنامه "سمت خدا" با برنامه‌های دیگر متفاوت است و این ظرافت‌ها و ریزه‌کاری‌هایی را دارد که در واقع باعث شده که این اعتماد مردم به برنامه جلب شود.

مدیر گروه معارف شبکه سه، افزود: برنامه بسیار سختی‌ها و پیچیدگی‌هایی دارد شاید به چشم کسی نیاید، اتفاقاً از جوانب مختلف این برنامه بسیار دشواری است. شما ببینید در طول این سیزده سال، چطوری توانسته است مقابل گروه‌های معارضِ تلویزیون و اتفاقات مختلف رسانه‌ای و حتی موقعی که برنامه‌های ترکیبی افت داشت، همواره جزء 5 برنامه پربیننده سیما باشد، واقعاً اتفاق مهمی است که باید مورد بررسی قرار بگیرد، طبیعتاً (علتش باید این باشد که) نوآوری‌هایی که اتفاق می‌افتد و همین روابط دوسویه با مردم که مردم "سمت خدا" را دلسوز خودشان می‌دانند و جزء برنامه‌های مورد وثوق مردم است.

سیدعبدالمجید رکنی تهیه‌کننده برنامه "سمت خدا" در این نشست خبری تأکید کرد: اصلی که در برنامه "سمت خدا" دنبال می‌کردیم و فکر می‌کنم برنامه‌های تلویزیون باید این را دنبال کنند بحث اعتماد و صمیمیت است، این موضوع فراتر از دینی یا غیردینی بودن یک برنامه است. من نگاهم این است یک برنامه پزشکی و سیاسی و گفت‌وگومجور بخواهد ساخته شود باید به این دو عنصر توجه جدّی داشته باشند.

وی افزود: ما یکسری پویش‌های عام‌المنفعه داریم بحث قربانی اول هر ماه، فرزندان غدیر و کمک به درمان زوج‌های نابارور است؛ اشاره کرد. در این سال‌ها بیش از 20 پویش در برنامه "سمت خدا" برگزار شده است. هر لبخندی که به لب آن زوج بنشیند چه با گرفتن آن تسهیلات‌شان و چه به فرزندآوری‌شان منجر شود. الان با هم صحبت می‌کنیم از این طرح 100 فرزند متولد شدند و 200 مادر و زوج در انتظار تولد فرزندان‌شان‌اند. 

در ادامه این نشست، نجم‌الدین شریعتی مجری این برنامه تلویزیونی مجری "سمت خدا" درباره دیدار عوامل این برنامه تلویزیونی با رهبر معظم انقلاب، گفت:‌ یکی از آقایان خدمت مقام معظم رهبری رسیده بودیم در خدمت ایشان اشاره کرد و آنجا این تعبیر را شنیدم؛ «تلویزیون عصای موسی است و معجزه می‌کند، مبادا از آن به‌عنوان چوب‌دستی از آن استفاده کنید.»، تقریباً ما سه دیدار با رهبر انقلاب داشتیم که یکی از آنها رسمی و دو دیدار دیگر غیررسمی بود. گهگاهی که من جلسه این‌چنینی مثل این جلسه‌ها نداشته باشم؛ ساعتی که رفته بودیم خدمت ایشان ساعتِ پخشِ برنامه بود و آن روز ضبط کرده بودیم. معظم‌له فرمودند جلساتی از این دست نباشد من غالباً برنامه شما را نگاه می‌کنم.

وی افزود: این نگاه مقام معظم رهبری، بارِ ما را سنگین‌تر می‌کند. خیلی اظهار لطف و محبت کردند. یک وقتی آقای رکنی (تهیه‌کننده) اشاره کرده بودند که برخی از آقایان گفتند که خسته شده‌ایم. رهبر انقلاب در پاسخ فرموده بودند که «اصلاً خسته نشوید؛ این راهی که دارید می‌روید با این فرمان ادامه دهید. هرگز به تعطیلی فکر نکنید و با قوت و انرژی را به مسیر ادامه دهید.» مقام معظم رهبری مثالی زدند و فرمودند: «مانند قطاری که نیاز به تعمیر دارد و در طول حرکت خودش را ترمیم و تعمیر می‌کند به راهتان ادامه دهید.» ایشان علاوه بر این، در همان جلسه‌ها نکاتی درباره اجرا و برنامه فرمودند که برای ما راهگشا بود.

مجری "سمت خدا" درباره نکاتِ رهبر انقلاب درباره اجرای این برنامه، گفت: در همان جلسه که آقایان و کارشناسان عزیزمان بودند؛ «ایشان به من که رسیدند هم مجری خوب و هم مستمع خوبی است؛ این نکته بسیار مهمی است که مجری برنامه مستمع خوبی نیز باشد.»، لطف ایشان همیشه شامل حال ما بوده و نکاتی که ایشان درباره کارشناسان و برنامه اشاره کردند نکات رسانه‌ای دقیقی بود. نسبت به مسائل دینی هم نگاه‌شان این است که مردم همچنان به دین علاقه‌مندند اگر دین درست عرضه بشود. این تلاش را داریم و آن نشان دادن زیبایی‌های دین. امام رضا(ع) فرمودند اگر مردم زیبای‌های دین ما را درمی‌یافتند خودشان می‌آمدند و همین کار را می‌کنیم و رسالت اصلی سمت خداست.

میری درباره ساخت برنامه‌های معارفی در تلویزیون تأکید کرد: معارف در تلویزیون ما امکان کپی‌برداری ندارد و سختی گروه‌های معارف و برنامه‌سازان معارفی ما همین است که باید چرخ را از ابتدا اختراع کنند. اصلاً تفاوت و مقایسه برنامه‌های معارفی و غیرمعارفی خیلی درست نیست. منتها یک نکته‌ای است که ما باید سطح برنامه‌سازی معارفی چه محتوایی و چه فرمی‌مان را  آن‌قدر بالا بیاوریم و جذابیتش برای مردم بالا باشد که خواه‌ناخواه به عنوان یک برنامه تلویزیونی جذبش شوند و این معارف منتقل شود. این به هیچ عنوان به معنی کم‌شدن محتوا نیست.

نجم‌الدین شریعتی در پایان این نشست به استقبال از این برنامه تلویزیونی در دورترین نقطه‌ دنیا مثل ایالتی در آمریکا اشاره کرد  و گفت: جمعی در یکی از ایالت‌های آمریکا به ما پیام دادند و گفتند اگر می‌شود سی‌دی‌های برنامه را برای ما بفرستید. ما یک جمعی هستیم نه سخنران و نه کارشناسی نداریم که بتوانیم از این معارف بهره ببریم. بعدازظهرها جمع می‌شویم جلسه ختم قرآن داریم و به جای کارشناس و میهمانی که دعوت می‌کنیم و نیست برنامه شما را پخش می‌کنیم. یعنی ما در قبال دورترین نقطه‌ دنیا در فلان ایالت آمریکا هم مسئولیم. این یعنی دین کالایی است که ما باید تولید و عرضه‌اش کنیم. 

سریال کرونایی تلویزیون را بشناسید/ بازیگر منصور به "اپیدمی" آمد! + فیلمروایت نجم‌الدین شریعتی از نکته‌ای که رهبر انقلاب درباره اجرا به او گوشزد کرد

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رهبر فیلم رسانه ملی شبکه سه رهبر فیلم رسانه ملی شبکه سه برنامه تلویزیونی نجم الدین شریعتی مقام معظم رهبری رهبر انقلاب تهیه کننده سمت خدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۳۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران


به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، نشریه فارن پالیسی در مقاله ای با عنوان "چین واقعاً چقدر بر ایران اهرم دارد؟" نوشت: حتی قبل از اینکه ایران صدها هواپیما بدون سرنشین و موشک را به سمت اسرائیل پرتاب کند، مقامات آمریکایی از چین خواسته بودند تا از نفوذ خود برای متقاعد کردن تهران برای مهار اقدامات تحریک‌آمیز خود و گروه‌های مقاومت در سراسر خاورمیانه استفاده کند.

حمله انتقام جویانه ایران که اولین حمله مستقیم این کشور به خاک اسرائیل بود، ایالات متحده را به استفاده بیشتر از اهرم بالقوه پکن در خاورمیانه ترغیب کرده است. چین مدت‌هاست که بزرگترین شریک تجاری ایران است و مقامات ارشد ایالات متحده از جمله رئیس جمهور جو بایدن، به طور علنی از پکن خواسته‌اند تا به کنترل تهران کمک کند، به ویژه در حالی که ماه‌ها حملات گروه انصارالله در دریای سرخ که توسط ایران تشویق می‌شوند، حمل و نقل جهانی را مختل کرده است. جان آلترمن، مدیر برنامه خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی گفت: « حدود یک سوم از کل تجارت ایران با چین شکل می‌گیرد و این کشور به یک محافظ مهم برای منافع ایران در شورای امنیت تبدیل شده است. به نظر من چین تنها کشوری است که بیشترین توانایی را برای نفوذ بر ایران دارد، اگر بخواهد.»

با افزایش تنش بین اسرائیل و ایران، قانونگذاران آمریکا فشار را بیشتر می‌کنند. در تازه‌ترین اقدام، مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت قریب به اتفاق قانون تحریم‌های انرژی ایران و چین را تصویب کرد. این قانون برای هدف قرار دادن شرکت‌های چینی که نفت خام ایران را خریداری می‌کنند و در نتیجه پول را به اقتصاد ایران پمپاژ می‌کنند، طراحی شده است. این لایحه برای تصویب نهایی به سنا منتقل شده است.

جاش گوتهایمر، نماینده دموکرات کنگره گفت: «در حالی که ما اینجا هستیم، ایران از تجارت نفتی خود با چین برای آوردن درآمد ۱۵۰ میلیون دلاری در روز استفاده می‌کند. چین با واردات میلیون‌ها بشکه نفت در روز، ایران را در تجارت نگه می‌دارد و بودجه‌های مهمی را برای برنامه هایی چون توسعه موشکی و تسلیحات هسته‌ای فراهم می‌کند.

اگرچه ایالات متحده به طور فزاینده ای به دنبال چین برای تحت تأثیر قرار دادن ایران است، برخی کارشناسان هشدار می دهند که این موضوع به این سادگی ها نیست.

کمتر کشوری به اندازه چین با ایران روابط اقتصادی قابل توجهی دارد. چین برای بیش از یک دهه بزرگترین شریک تجاری ایران بوده است، یک رابطه طولانی مدت که عمدتا حول محور تجارت نفت بوده است. بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳، شرکت‌های چینی واردات نفت ایران را بیش از سه برابر کردند و فروش را به بالاترین حد در ۱۰ سال اخیر رساندند.

اما روابط اقتصادی آنها به لحاظ نفوذ نابرابر است. به عنوان مثال، سال گذشته بیش از ۹۰ درصد صادرات نفت خام ایران به چین بوده است. با این حال، چین تامین‌کنندگان بسیار دیگری فراتر از ایران دارد و عرضه تهران تنها ۱۰ درصد از کل واردات چین را تشکیل می‌دهد.

پاتریشیا کیم، یکی از همکاران موسسه بروکینگز، به فارین پالیسی گفت: پکن به‌عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری و حامی قدرت بزرگ ایران، از کانال‌های ارتباطی ممتاز با تهران برخوردار است و بدون شک نفوذ بیشتری بر این کشور نسبت به ایالات متحده یا متحدانش دارد.

او افزود: «اگر رهبران چین تصمیم بگیرند رویکرد مداخله جویانه تری اتخاذ کنند، سخت است بگوییم که پکن چقدر می تواند تهران را مهار کند.»

ویلیام فیگوروآ، کارشناس روابط چین و ایران در دانشگاه گرونینگن هلند، گفت: در حالی که چین از نظر فروش و تجارت نفت دارای اهرمی است، استفاده از این اهرم هم از نظر سیاسی و هم از نظر لجستیکی چالش برانگیز است.

به عنوان مثال، پالایشگاه های خصوصی چین که در بازار سیاه فعالیت می کنند، به طور غیرقانونی بیشتر نفت ایران را خریداری می کنند، نه پالایشگاه های دولتی. او گفت که این پالایشگاه‌های خصوصی «به‌شدت دشوار است که کنترل شوند» و کنترل مستقیم واردات نفت ایران از چین را برای پکن چالش‌برانگیز می‌کند.

مقیاس سرمایه گذاری چینی ها در ایران که عمدتاً توسط شرکت های خصوصی هدایت می شود، همچنان یک موضوع آزاردهنده در روابط بین دو کشور است. فیگوئروا گفت که چین به طور مزمن در ایران سرمایه گذاری ناکافی کرده است، که شکایت هایی را از سوی تهران برانگیخته و بر تمایل آنها برای تن دادن به فشار چین تأثیر می گذارد.

*ترجمه: ابوالفضل خدائی

دیگر خبرها

  • نیاز به سرگرمی سالم برای مخاطب/ سعید ابوطالب «سناتور» را می‌سازد
  • ببینید | فیلمی پربازدید از شدت گردباد و طوفان در ایالت نبراسکا در آمریکا
  • اعتراضات دانشجویی آمریکا و ماجرای ۲ نامه
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • عشق جوانان به ائمه اطهار (ع) وصف ناپذیر است
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • ماجرای پخش بی‌بی‌سی از شبکه دو؛ اشتباه یا هک؟ +فیلم
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • ماجرای جنگ شهاب حسینی و پارسا پیروزفر مقابل جواد عزتی و الناز حبیبی